SDF: Vores styrker afviste et angreb fra det syriske regime i Deir ez-Zor

SDF: Vores styrker afviste et angreb fra det syriske regime i Deir ez-Zor

DAANES: Damaskus og Ankara ønsker at skabe kaos

Mediecentret for de syriske demokratiske styrker (SDF) har udsendt en erklæring om angreb øst for Deir ez-Zor fra lejesoldater med tilknytning til den syriske regering.

Også den Demokratiske Autonome Administration i Nord- og Østsyrien har reageret mod angrebene på Deir ez-Zor og erklæret, at Ankara og Damaskus efter aftale med udenlandske magter ønsker at sabotere bestræbelserne på at sikre fred ved at skabe kaos.

SDFs ærklæring

SDFs erklæring lyder: “I de sene aftentimer tirsdag d. 6. august og tidligt næste morgen indledte syriske regimestøttede lejesoldater og grupper fra de såkaldte nationale forsvarsstyrker (der er organiseret og finansieret af Tyrkiet) et landangreb mod områder på den østlige bred af Eufrat-floden, øst for Deir ez-Zor.Angrebet, der var støttet af vilkårlig og tung artilleri- og morterild, udløste voldsomme sammenstød mellem de angribende grupper i nærheden af Dhiban, Al-Latwa og Abu Hamam, og SDF’smilitære råd i Deir ez-Zor og Hajin. Den vilkårlige beskydning fra det syriske regime resulterede i, at to civile blev dræbt og fem andre såret i Dhiban og Al-Lutwa. Derudover blev der rapporteret om civile tab i byen Al-Shuhail.”

Erklæringen tilføjede: “Som svar på denne aggression udøvede vores styrker deres legitime ret til at forsvare vores område og vores folk. De afviste angrebet med succes og gennemfører forøjeblikket rydningsoperationer for at eliminere eventuelle resterende trusler fra de angribende grupper.”

Også DAANES har reageret på angrebene:

Den Demokratiske Autonome Administration i Nord- og Østsyrien (DAANES) har udsendt en erklæring om den seneste bølge af angreb mod Deir ez-Zor-regionen. Ifølge de syriske demokratiske styrker (SDF) led 11 civile, herunder 5 børn, martyrdøden under angrebene fra det syriske regime i Deir ez-Zor.

I en erklæring fredag d. 9. august skriver den demokratiske autonome administration i Nord- og Østsyrien: “Damaskus-regeringen ønsker efter aftale med den tyrkiske stat og andre kræfter at sabotere bestræbelserne på at genoprette freden ved at skabe kaos i regionen på grundlag af støtte til bandegrupper tilknyttet regeringen.”

Den autonome administration minder om, at der for et år siden var blevet organiseret angreb for at eliminere viljen og de sociale værdier hos befolkningen i Deir ez-Zor.

Erklæringen fortsætter: “Disse angreb blev forpurret af folkets vilje. Hele verden indså også, at regimets styrker og dets bander begik massakrer i regionen. I dag, i morgentimerne, udførte de en massakre på civile i El-Dehla-regionen i øst for Deir ez-Zor. Mere end 11 mennesker, for det meste børn, led martyrdøden og mere end 5 blev såret.”

Den autonome administration udtrykker sin medfølelse med martyrernes familier og ønsker god bedring for de sårede. Den understregede følgende: “Vi vil gerne endnu en gang slå fast, at vores folks vilje i Deir ez-Zor er stærkere end de planer, der sigter mod at ødelægge deres vilje og værdier. Vi vil gerne udtrykke, at vi vil handle sammen med vores folks vilje mod denne kendte politikk, som er helt i tråd med den tyrkiske stats krav, der sigter mod at ødelægge vores folk.”

Endelig opfordrede Den Autonome Administration deinternationale institutioner og organisationer til at leve op til deres ansvar over for angrebene.

Kilde

Anonymous, 2024: SDF: Our Forces repelled an attack by the Syrian regime forces in Deir ez-Zor. ANF-News, 7. August 2024.

Anonymous, 2024: Autonomous Administration: Damascus and Ankara want to create chaos. ANF-news, 9. august 2024.

Oversættelse: Jesper Brandt

SDF: Our Forces repelled an attack by the Syrian regime forces in Deir ez-Zor

The SDF said that they repelled the attacks by the Syrian regime forces in Deir ez-Zor.

Nordsyrien NYHEDER