Left Book Club udgiver “Abdullah Öcalans politiske tanker” i sin “klassiske” serie

Left Book Club udgiver “Abdullah Öcalans politiske tanker” i sin “klassiske” serie

Left Book Club, der er et stort forlag i UK, har udgivet Abdullah Öcalans politiske tanke i sin klassiske serie oerklassikere. Bogen indeholder et nyt forord af Dilar Dirik og et efterord af afdøde David Graeber.

Bogen er en uundværlig ressource for alle, der søger at forstå det teoretiske grundlag for en af de mest betydningsfulde politiske bevægelser i Mellemøsten. Det giver afgørende indsigt for dem, der er involveret i det 21. århundredes antikoloniale kampe og giver en plan for et radikalt demokratisk samfund.

Forlaget skrev i sin præsentation af bogen, oprindeligt udgivet på Pluto Press: “Abdullah Öcalans politiske tænkningtilbyder en omfattende introduktion til de revolutionære ideer hos en af de mest indflydelsesrige tænkere i nutidens Mellemøsten. Denne samling præsenterer de væsentlige skrifter fra Öcalan, hvis begreber har omformet det politiske landskab i Kurdistan og de omkringliggende områder.

I over to årtier ledede Öcalan Kurdistans frihedsbevægelse indtil sin NATO-bortførelse i 1999. Nu skriver han fra Tyrkiets Imrali fængselsø, hvor han fortsætter med at inspirere en udbredt politisk bevægelse baseret på demokratisk konføderalisme. Denne revolutionære model, implementeret i dele af Syrien og Tyrkiet, præsenterer et overbevisende alternativ til religiøs sekterisme, patriarkat, kapitalisme og nationalisme.

Dette bind udforsker Öcalans kerneideer om antikolonialisme, kvindefrigørelse, radikalt demokrati og økologi. Det viser, hvordan disse principper danner grundlaget for en ny samfundsmodel, der i øjeblikket kæmper for overlevelse mod religiøs ekstremisme og statsvold. Læserne vil få indsigt i Öcalans tanker om det kurdiske spørgsmål, køn og nationens fremtid, såvel som den praktiske anvendelse af hans ideer i den igangværende Rojava-revolution.

Venstrefløjens bogklub

The Left Book Club blev grundlagt i 1936 for at modsætte sig krig, ulighed og fascisme. Du kan læse mere om den og tilmelde dig Her

Kilde: Anonymous, 2024: Left Book Club publishes “The Political Thought of Abdullah Öcalan” in its “classic” series. ANF News, 7. July, 2024.

Oversættelse: Jesper Brandt

Abdullah Öcalan NYHEDER