Nye aktioner fra guerillaer i Zap

Nye aktioner fra guerillaer i Zap

Den tyrkiske hær indledte d. 6. juli et stort angreb på Zap-regionen i det sydlige Kurdistan torsdag aften, og hårde kampefortsatte længe.

Som pressecentret for Folkets Forsvarsstyrker (HPG) annoncerede i en erklæring om sammenstødene, angreb guerillaer et tyrkisk Kirpi-pansret køretøj med tunge våben i området omkring landsbyen Sergelê fredag aften.

Køretøjet blev ødelagt, og tre soldater blev dræbt. Samtidig fandt angreb med tunge våben og snigskyttetaktik sted i modstandsområdet Girê Amêdî, hvor en anden tyrkisk soldat blev dræbt. Derudover blev en anden luftoperation fra den tyrkiske hær i Girê Bahar-området forpurret af guerillaen aftenen dagen efter. En Sikorsky-transporthelikopter, der var under beskydning, blev hårdt ramt og måtte trække sig tilbage, før tropper kunne blive sat af, ifølge HPG.

Tab i Yüksekova nægtet

I erklæringen benægtede HPG også rapporter fra den tyrkiske hær om militære operationer i det nordlige Kurdistan. Ifølge oplysningerne fandt omfattende operationer sted i forskellige områder i Yüksekova (Gever) – 50 km øst for Hakkari by -den 30. juni og 2. juli. I denne sammenhæng spredte det tyrkiske militær den falske oplysning om, at tre guerillasoldater var blevet taget til fange i live, og at en person var blevet dræbt. “Oplysningerne fra den tyrkiske besættelseshær er en komplet løgn,” sagde HPG og tilføjede: “deres operationerne i Gever var mislykkede, der var ingen tab eller krigsfanger.”

Luftangreb fra den tyrkiske hær i Sydkurdistan

Ud over tidligere udtalelser om den tyrkiske hærs nylige luftangreb på Medya-forsvarsområderne, rapporterede HPG, at mellem den 3. og 5. juli blev Lolan- og Kendekola-områderne i Xakurke, Şiyê, Kanî Sarkê og Gûzê i Gare, Mîska og Bêşîlî i Metîna og Zap-regionen bombet i alt elleve gange af jagerfly. Xakurkê, Metîna og den vestlige del af Zap-regionen blev også angrebet af kamphelikoptere.

Kilde:

Anonymous, 2024: New actions by guerrillas in Zap, says HPG. ANF News, 6. June, 2024.

Wikipedia, 07/08, 2024, 2024: BMC Pirki. https//en.wikipedia.org/wiki/BMC_Kirpi

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland