Fem unge har fået forbud mod at forlade Tyskland for at deltage i en delegation til Shengal

Fem unge har fået forbud mod at forlade Tyskland for at deltage i en delegation til Shengal

Tirsdag blev en gruppe på fem unge, der ønskede at deltage i en delegationsrejse til Şengal (Sinjar) i det nordlige Irak, stoppet af det føderale politi i Münchens lufthavn. Det er blevetoffentliggjort af Defend Kurdistan-kampagnen i en erklæring.

Erklæringen lyder: “Delegationen har accepteret en invitation fra det demokratiske råd for yazidierne i Shengal til at deltage i mindehøjtidelighederne for tiårsdagen for Islamisk Stats folkedrab og kvindedrab på yazidierne, der begyndte den 3. august 2014.”

På trods af vigtigheden af denne tur og invitationen til mindehøjtideligheden blev de fem aktivister pågrebet af det føderale politi kort før deres afgang og holdt i forvaring i syv timer. Politiet indførte derefter et 30-dages rejseforbud for aktivisterne, hvilket var begrundet i Forbundsrepublikken Tysklands udenrigspolitiske relationer.

Forbud mod at forlade landet er blevet ret almindelige i de senere år

I de sidste seks år er i alt 131 personer blevet nægtet rejse. I 2021 fik 17 personer forbud mod at deltage i den internationale “Delegation for Fred og Frihed i Kurdistan”, som ønskede at gøre opmærksom på Tyrkiets krig, som overtrådte folkeretten. Delegationen omfattede over 150 fagforeningsfolk, politikere, aktivister og journalister fra 14 forskellige lande, der ønskede at observere situationen i den autonome region Kurdistan i Irak og støtte en fredsproces.

Erklæringen tilføjede: “Det føderale politis beslutning om at forhindre de fem studerende i at deltage i mindehøjtidelighederne for folkedrabet på yazidierne rejser spørgsmål om dobbeltmoralen i tysk udenrigspolitik. Det er uacceptabelt, at Forbundsrepublikken Tyskland hindrer mindehøjtideligheden for et anerkendt folkedrab og støtten til de berørte samfund. Vi opfordrer den føderale regering til øjeblikkeligt at ophæve rejseforbuddet og give aktivisterne mulighed for at opfylde deres ansvar for at huske og mindes ofrene for folkedrabet.”

Kilde:

Anonymous, 2024: Five young people banned from leaving Germany to join delegation to Shengal. ANF-News, 1. August 2024

Oversættelse: Jesper Brandt

Ezidierne NYHEDER