Afrin-Shehba kantonens Økologiske Råd afslører tyrkiske miljøangreb i regionen

Afrin-Shehba kantonens Økologiske Råd afslører tyrkiske miljøangreb i regionen

Massakrer på træer fortsætter i Afrin-regionen, som har været besat af den tyrkiske stat og dens lejesoldater siden 2018. Afrin-Shehba kantonens Økologiske Råd har udsendt en pressemeddelelse i pårotest mod denne ødelæggelse, hvori de opfordrer internationale og lokale institutioner til ikke at forblive tavse over for de miljøforbrydelser, der begås af den tyrkiske stat og dens lejesoldater, og til at holde de kriminelle ansvarlige.

Pressemeddelelsen, der blev fremlagt i Berxwedan-lejren, blev læst op på kurdisk og arabisk af Afrin-Shehba kantonens Økologiske Rådsmedlem Şîlan Şêxo og medformand for Det Økologiske Råd, Mihemed Şêx Osman.

Erklæringen fordømte de miljøangreb, som den tyrkiske besættelsesstat og dens lejesoldater har udført på Afrin-regionen. “Det er alles pligt at beskytte miljøet og naturen, men den tyrkiske besættelsesstat og dens lejesoldater brænder bevidst naturen af for øjnene af hele verden,” hedder det i erklæringen, der henleder opmærksomheden på, at massakren på naturen er en forbrydelse.

Erklæringen fastslår, at millioner af træer, herunder mere end en halv million oliventræer, er blevet fældet siden besættelsen af Afrin, og understreger omfanget af skaderne på naturen.

Kilde:

Anonymous, 2024: Afr in-Shehba Canton Ecology Board exposes Turkish environmental attacks in the region. ANF-News, 4. August 2024

Oversættelse: Jesper Brandt

Natur / Bæredygtigehed NYHEDER