Tyrkisk erobring af Sydkurdistan/Nordirak fortsætter

Tyrkisk erobring af Sydkurdistan/Nordirak fortsætter

RojNews har rapporteret, med henvisning til lokale kilder, at en stor militærstyrke fra den besættende tyrkiske stat krydsede ind i landsbyen Guherzê i Amadiya-distriktet i Duhok-provinsen d. 6. juli.

De samme kilder rapporterede, at militære styrker og udstyr blev indstalleret i landsbyen Guherzê søndag morgen.

I en samtale med RojNews fortalte en landsbybeboer ved navn Şakir: “Vores situation er meget dårlig. Jeg må kraftigt kritisere de politiske partiers og regeringens holdning. De forholder sig tavse over for den tyrkiske stats angreb. Er regeringen ikke klar over, at den tyrkiske stat bombarderer vores landsbyer hver dag, og som følge heraf bliver de fleste af vores marker, haver og huse brændt og ødelagt? Hver dag falder artillerigranater og kugler ned over vores landsbyer.”

Landsbybeboeren oplyste, at de har klaget til distriktspolitiet gennem de foregående 15 dage, men ikke har modtaget noget svar indtil videre. Hvis dette fortsætter, vil beboerne blive tvunget til at evakuere landsbyen.

Tusindvis af soldater og hundredvis af pansrede køretøjer er for nylig flyttet til byerne Duhok og Hewlêr (Erbil) og indsat til strategiske steder i disse byer i samarbejde med KDP, det regerende parti i Kurdistan-regionen i Irak.

Det er tydeligt for alle i Hewlêr og Bagdad at den tyrkiske besættelsesstat nu helt åbenlyst går endnu længere i deres erobringstogt og har etableret kontrolcentre på hovedvejene. De erogså begyndt at kontrollere identiteten på borgerne i Sydkurdistan. Mange kilder rapporterer, at folk bliver tvunget til at fungere somspioner og presset til at evakuere deres landsbyer.

Parallelt hermed bliver andre dele af det sydlige Kurdistan fortsat bombet dagligt.

Talsmand for Kurdistans Patriotiske Union (PUK), Sidi Ahmet Pîre, meddelte i løbet af ugen, at den tyrkiske stat havde bragt 300 Islamisk Stat-bandemedlemmer til Duhok-grænsen og bosat dem der.

Kilde:

Anonymous, 2024: Turkish Military Deployment to South Kurdistand continues. ANF-News, 7. July 2024.

Oversættelse: Jesper Brandt

2

NYHEDER Udland