DAANES opfordrer til international anerkendelse af Shengal-massakren som folkedrab

DAANES opfordrer til international anerkendelse af Shengal-massakren som folkedrab

Den Demokratiske Autonome Administration i Nord- og Østsyrien (DAANES) har fremsat en skriftlig erklæring på 10-årsdagen for massakren den 3. august i yazidi-byen Shengal (Sinjar) i Kurdistan-regionen i Irak.

DAANES udtaler, at formålet med massakren mod yazidi-folket i Shengal var at ødelægge et samfund og dets kultur. De påpeger, at yazidi-folket har været udsat for forskellige forfølgelser og undertrykkelse gennem deres historie, og mere end 74 direkte folkedrabsangreb. “Men på trods af en stor tragedie har det heroiske yazidi-folk helet deres sår og på kort tid organiseret sigog har etablerede Shengals Modstandsenheder (YBŞ) for at hævne deres børn og befri Shengal fra Islamisk Stat-bander.”

Den autonome administration fordømmer på det kraftigste massakren i Shengal og erklærer, at Islamisk Stat-bandernes umenneskelige praksis er i strid med internationale aftaler og menneskerettigheder, og opfordrer det internationale samfund og alle menneskerettighedsorganisationer til at anerkende den massakre, der blev begået af Islamisk Stat-bander i Shengal den 3. august 2014, som folkedrab.

Kilde:

Anonymous, 2024: DAANES calls for international recognition of the Shengal massacre as genocide. ANF-News, 3. August 2024.

Oversættelse: Jesper Brandt

Ezidierne NYHEDER