Rojavas diplomatiske arbejde til Europa og Mellemøsten

Rojavas diplomatiske arbejde til Europa og Mellemøsten

Dr. Abdulkarim Omar er den eksterne repræsentant for det nordlige og østlige Syriens selvstyre /Rojava. Han talte med Mehmet Ekinci fra ANHA-nyhedsbureauet om den autonome administrations diplomatiske arbejde med lande fra Europa og Mellemøsten.

Kan du først og fremmest give os et indblik i selvstyrets diplomatiske arbejde?

Som et resultat af krigen mod terror i regionen fik vores diplomatiske aktiviteter en ny dimension. Vores diplomatiske forbindelser foregår nu i officielle omgivelser. Vi har holdt samtaler med udenrigsministerierne i forskellige europæiske lande. USA, Canada og Rusland er i konstant kontakt med os. Derudover rejser deres delegationer regelmæssigt til vores regioner.

Hvilke hovedemner diskuteres der med delegationerne?

Vi prøver at formidle krigens virkelighed. Vi taler med dem om, hvilken slags humanitær hjælp der skal ydes i regionen. Vi oplyser til delegationerne om den politiske situation og deler vores perspektiver på løsning af den syriske krise. Det vigtigste er selvfølgelig Tyrkiets angreb og besættelse. 

Vi taler også hovedsageligt med disse delegationer om at føre sager mod IS-medlemmer. Vi har gentagne gange understreget, at der skal oprettes en domstol i vores region for at anlægge sag mod IS-medlemmer. IS-medlemmer har begået terror mod befolkningen her. Derfor synes vi, det er mere korrekt, hvis sagen foregår her. Vi siger det også til delegationerne. Selvstyret har brug for støtte i denne henseende.

Så holder du kontakten med delegationerne efter deres besøg?

Vi opretholder kontakten med delegationerne, der har besøgt vores regioner. Vi har i øjeblikket repræsentanter i Sverige, Finland, Danmark, Frankrig, Tyskland, Belgien, Holland, Schweiz og Hviderusland. 

Hvordan er jeres forhold til de arabiske stater?

Uden tvivl ønsker vi også at styrke forbindelserne med staterne i den arabiske region. De arabiske stater skal spille en rolle i løsningen af ​​den syriske krise.

Hvordan er jeres forhold til Sydkurdistan?

Vi har diplomatiske forbindelser til den irakiske centralregering. Vi har en repræsentant i Bagdad, hvorigennem disse kontakter oprettes. Vi har også en repræsentant i det sydlige Kurdistan i Silêmanî. Normalt skal dette være i hovedstaden i Hewlêr. Men da den sydkurdiske regering stadig ikke anerkender selvstyret, har vi åbnet en repræsentation i Silêmanî. Vores forhold til KDP er begrænsede. Vi håber, at den sydkurdiske regering vil ændre sin holdning og officielt anerkende os som et selvstyre.

PORTRÆT